U trendu

Apelacioni sud ukinuo rešenje o ukidanju pritvora Milanu Radonjiću i Ratku Romiću

Apelacioni sud ukinuo je rešenje o ukidanju pritvora nekadašnjim pripadnicima Državne bezbednosti Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

„Radonjić i Romić ostaju u kućnom pritvoru dok Specijalni sud ne donese novo prvostepeno rešenje“, rekla je danas agenciji Beta portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Apelacioni sud usvojio je žalbu tužioca za organizovani kriminal, i tako ukinuo prvostepeno rešenje, koje je prema tumačenju Apelacionog suda doneto uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka.

Specijalni sud je 6. jula doneo rešenje kojim je posle tri i po godine ukinuo pritvor nekadašnjim pripadnicima Državne bezbednosti Radonjiću i Romiću, optuženim za krivično delo teško ubistvo.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je tada da će uložiti žalbu na sudsko rešenje kojim je ranije dvojici optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije ukinut zatvorski pritvor i odredjen kućni uz elektronski nadzor.

Za ubistvo Ćuruvije optuženi su i bivši načelnik resora BD Radomir Marković i pripadnik DB Miroslav Kurak, koji je bekstvu.

Ćuruvija je ubijen 11. avgusta 1999. godine u Svetogorskoj ulici u Beogradu, u haustoru zgarde u kojoj je živeo.

Optuženi i njihovi advokati su na prethodnim ročištima odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.