U trendu

Autobusi „Higer” održavaju se redovno u ovlašćenim servis

BEOGRAD – GSP „Beograd“ saopštilo je danas povodom informacija koje su se pojavile u jednom od medija, a odnose se na održavanje kineskih autobusa, da je ovo gradsko preduzeće tokom 2019. godine nabavilo 174 autobusa kineskog proizvođača „Higer”, sa garancijom od pet godina ili 400.000 kilometara.

U saopštenju GSP „Beograd” se navodi da je, kao i kod bilo kog novog vozila koje se kupi, da bi se ispunili garantni uslovi neophodno da se vozila održavaju, odnosno servisiraju u ovlašćenim servisima.

Takođe, uz redovno servisiranje postoje potrošni delovi koji ne podležu garanciji od pet godina i moraju se menjati u ovlašćenim servisima, kako bi se zadovoljili garantni uslovi na celo vozilo. Iz svega ovoga proizilazi da GSP „Beograd” mora imati Ugovor o servisiranju i održavanju vozila u garantnom roku, saopštio je ngradski Sekretarijat za informisanje.

„Tačno je da u ovim ugovorima postoje planirane i zamene rezervnih delova na agregatima koji podležu garantnim uslovima, ali takve stavke su opcione, odnosno moguće usluge i aktiviraće se isključivo kada proizvođač otkaže garanciju na te delove“, napominjuu iz GSP.

Oni ukazuju da kao i kod bilo kog vozila, proizvođač može da otkaže garanciju na pojedine delove ili agregate na vozilu, isključivo usled neadekvatne upotrebe od strane korisnika.

„U takvim slučajevima moraju se kupiti originalni delovi kod ovlašćenog servisera, kako bi se nastavila garancija“, saopštavaju iz GSP „Beograd”.

Prema navodima u nekim medijima 40 od 170 gradskih autobusa kineske marke „Higer“ nalaze se van upotrebe zbog razlicitih oštećenja ili neispravnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar