U trendu

Babić: Autoput kroz Grdeličku klisuru biće gotov do kraja godine

Koridori Srbije će do kraja ove kalendarske godine završiti jedan siguran, moderan, stabilan autoput kroz Grdeličku klisuru bez obzira na današnje obrušavanje potporne konstrukcije ispred tunela Predejane, izjavio je vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Zoran Babić.

„Današnje obrušavanje potpornog zida neće uticati na dinamiku radova. Do kraja godine biće završeno svih 26 kilometara puta, i sutra na toj deonici počinje da se radi u tri smene“, rekao je Babić gostujući na TV Pink.

Prema njegovim rečima, sanacija potporne konstrukcije i dela zaštitne kosine koja se obrušila počinje sutra.

Babić je naveo da je sve to što se desilo posledica kolapsa predvidjenog u aprilu i dodao da je tada počet rad na izradi projektne dokumentacije za galeriju na najvišem delu Kosine 2.

„Pre šest dana krenulo je izvodjenje radova na galeriji, ali nas je nažalost priroda preduhitrila. To nas neće zaustaviti u radovima. Sanaciju na Kosini 2 počinjemo odmah zato što projekat i projektno rešenje za tu sanaciju imamo, a to je galerija preko oba poluprofila autoputa“, rekao je Babić i dodao da se radovi nastavljaju punom snagom.

Prema njegovim rečima. u ovom trenutku završene su tri od šest deonica i pod asfaltom je izmedju 22 i 23 od 26 kilometra autoputa.

Upitan ko je odgovoran za propuste zbog kojih je došlo do obrušavanja na Kosini 2, Babić je dodao da se time bave nadležni i da se on time neće baviti.

Babić je dodao da je su se i radnici i stručnjaci na Koridoru do sada suočili sa teškom geologijom više puta ali da su pobedjivali i donosili hrabre odluke. Prema njegovim rečima, jedan od takvih terena bilo je korito Južne Morave.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.