U trendu

Babić smatra da je komentarisanje Olivere Kovačević neprimereno

Poslanici vladajućih Srpske napredne stranke (SNS) i Pokreta socijalista u Skupštini Srbije danas su kritikovali urednicu RTS-a Oliveru Kovačević zbog njenih izjava, dok je opoziciona Demokratska stranka (DS) navela da su kritike pokušaj da se uguši sloboda govora.

Urednica zabavnog programa RTS Olivera Kovačević ocenila je u sredu, povodom poziva vlasniku Adrija medija grupe Aleksandra Rodića u policiju, da bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik „Kurira“.

SNS je, nakon toga, ocenio da je to brutalno političko mešanje u istražne radnje koje policija preduzima po nalogu Tužilaštva i zapitao koliki su ukupni prihodi Olivere Kovačević na RTS-u.

Poslanik SNS-a Zoran Babić rekao je u Skupštini da je bilo neprimereno što je urednica RTS-a Olivera Kovačević komentarisala istragu koju sprovde nadležni organi, naglasivši da je nezvisnost pravosudja svetinja.

„Nije bilo primereno komentarisanje Olivere Kovačević. Šta bi se desilo da sam ja tako komentarisao“, rekao je Babić novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao da je praovsudje nezavisna grana vlasti. „Da bi je sačuvali, ni mi političari, ni novinari ne smemo da je komentarišemo i voleo bih da se svako drži tog kodeksa“.

Istu poruku uputila je i poslanica Pokreta socijalista Gorjana Marinković, koja je dodala i da nisu tačne tvrdnje da u Srbiji vlada medijski mrak.

„‘Kurir’ nije dnevni list već tabloid, koji i ne piše kritički, već perom očajnika, svakodnevno fabrikujući laži na račun članova vlade“, rekla je Gorjana Marinković.

Poslanica DS-a Gordana Čomić smatra da su izjave na račun urednice RTS-a Olivere Kovačević pokušaj da ućutkaju mediji i uguši sloboda govora.

„To je poruka svima nama: ‘Ćut i kuš’, ali ne deluje. Izjava Olivere Kovačević je njeno pravo, čak je i njen posao da istražuje o čemu se tu radi“, rekla je Gordana Čomić.

Povezane vesti:

Neprihvatljive optužbe SNS na račun urednice RTS

SNS optužila urednicu RTS za političko mešanje u posao Tužilaštva

Novinari, šta vas briga koga tužilaštvo saslušava? 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar