U trendu

Bakić: Ne treba puno očekivati od novih ministara

Analitičar Jovo Bakić izjavio je danas da od promena ministara u novoj Vladi Srbije koje je predložio mandatar Aleksandar Vučić ne treba puno očekivati i da su u „autoritarnim režimima ministri sluge autoritarnog vodje“, kao i da u principu „ništa od njih ne zavisi“.

Bakić je u izjavi agenciji Beta rekao da je uvodjenje novih imena u Vladu Srbije „zamajavanje javnosti“.

„Da javnost ima o čemu da priča, da se sve vreme ljudi zabavljaju time šta koji čovek šta obavlja, a ne zapravo da se sagledava u kakvom naopakom sistemu živimo i koliko je očajno društveno stanje“, naveo je Bakić.

On je ocenio da su „stari ministri“ u novoj Vladi Srbije „katastrofalni“, kao i da biografije nekih novih ne obećavaju.

„To je ista meta, isto odstojanje. Radi se o nekim ljudima koji su novi, ima onih koji su stari. Oni koji su zadržani uglavnom su katastrofalni, kao što su ministar Nebojša Stefanović ili Aleksandar Vulin. Ovi neki novi… ima meni nepoznatih ljudi, ali te biografije ne obećavaju mnogo. Mislim na ministra kulture i prosvete“, kazao je Bakić.

On je ocenio da ministar kulture u prethodnoj vladi Predrag Tasovac iako je imao biografiju koja obećava nije ništa uradio.

Mandatar Aleksandar Vučić predložio je danas vladu, u kojoj će biti osmoro novih ministara, a broj resora ostaje isti.  

Vučić je danas u parlamentu predao predlog za sastav vlade, u kojem je za novu ministarku pravde predložena Nela Kuburović, Mladen Šarčević za ministra prosvete, a Ana Brnabić za ministarku državne uprave i lokalne samouprave.

Vučić je novinarima u Narodnoj skupštini kazao da će novi ministri biti i Goran Knežević, zadužen za resor privrede, Branislav Nedimović koji će voditi poljoprivredu i zaštitu životne sredine i Vladan Vukosavljević, na čelu Ministarstva kulture i informisanja.

Novi ministri bez portfelja biće Slavica Djukić Dejanović i Milan Krkobabić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.