U trendu

Beograd „časti“ penzionere: 15 odsto popusta na sahrane, a tu su i druge pogodnosti

Na osnovu personalizovane senior kartice najstariji sugrađani prilikom kupovine moći će da ostvare brojne popuste, a prema najavama gradonačelnika, prvu benefit karticu prestonički penzioneri moći će da dobiju potpuno besplatno.

Tom karticom, penzioneri će imati mogućnost da ostvare uštede, jer će kupovina na sniženjima biti dostupna na velikom broju prodajnih mesta, a gradonačelnik očekuje da će se tek širiti mreža trgovaca kod kojih će po nižim cenama moći da se pazari uz senior karticu.

„Kroz karticu će penzioneri moći da dobiju informacije o brojnim popustima koje Grad nudi ovoj starosnoj grupi sugrađana, a takođe, biće moguća i pretraga baze prodavnica na sajtu kartice za penzionere, a imaće mogućnost i da se informišu o popustima“, rekao je Mali za „Večernje novosti“.

„Naši najstariji sugrađani su zadužili ovaj grad i veoma je važno da im se odužimo na adekvatan način. Oni su podneli najveći teret reformi i na ovaj način im kažemo – hvala“, rekao je Mali i dodao da će Beograd snositi sve troškove izrade i distribucije kartice.

Naši najstariji sugrađani, uz specijalnu karticu, na primer, za 150 dinara dobiće trajnu članarinu u bibliotekama čiji je osnivač grad Beograd. I Muzej grada Beograda je spremio 50 odsto popusta za sve objekte u svom sastavu. Najstariji sugrađani će, uz popuste od 30 do 50 odsto moći da uživaju u predstavama u JDP, Pozorištu na Terazijama, Ateljeu 212, Bitef teatru, Pozorištu „Boško Buha“, Zvezdara teatru, Omladinskom pozorištu Dadov, BDP, Pozorištu lutaka „Pinokio“, Ustanovi kulture „Vuk S. Karadžić“ i u Malom pozorištu „Duško Radović“.

JKP „Pogrebne usluge“ će penzionerima koji poseduju senior karticu dati 15 odsto popusta na troškove pogrebne opreme, organizacije sahrane i obezbeđenja neophodne dokumentacije, grobnice, spomenike…

Beo-zoo vrt daje 40 odsto popusta na redovnu cenu karte od 500 dinara, a niže cene usluga će biti i u „Zelenilu“, „Veterini“, „Apotekama Beograd“, „Hipodromu“, turističkim ponudama „Beogradske tvrđave“, SRC „Tašmajdan“, turističkoj agenciji „Flaj flaj“, „Tref sportu“, Ambulanti „Master fizikal“, „Ewe computers“, DZ „Vizim“…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.