najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Beograd je na vodi – na čemu je Novi Sad

Novosadski aktivisti organizovaće u utorak 11. avgusta u 19 sati na platou ispred Muzeja savremene umetnosti Vojvodine tribinu o javnim površinama u Novom Sadu pod nazivom “Beograd je na vodi – na čemu je Novi Sad”, povodom najave izgradnje javne garaže na tom mestu.

Skupština Novog Sada usvojila je krajem juna predlog o izmeni plana generalne regulacije koim je predviđena izgradnja javne garaže na zelenoj površini kod Muzeja Vojvodine, što je izazvalo revolt građana.

Aktivisti u Novom Sadu organizovali su u nedelju protestnu šetnju i prikupljanje  potpisa podrške građana za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine, a podsetili su i da ističe rok za podnošenje primedbi na izmene i dopune Plana starog gradskog centra i Malog Limana u tom gradu.

Posle protesta, aktivisti su očistili park, a akciji se priključilo i oko 150 građana.

Akciju je organizovala građanska inicijativa za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine, zajedno sa neformalnom grupom “2 minuta tišine”, Fondacijom za razvoj domaćinstva, organizacijom civilnog društva “Zeleni skok” i “Novi Sad ima srce”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike