U trendu

Beograd traži koncesionara za održavanje podzemnih prolaza

BEOGRAD – Javno preduzeće „Putevi Beograda“ traže koncesionara na 25 godina za postavljanje i održavanje sedam podzemnih prolaza u Begradu.

Javnim pozivom, navodi se u oglasu, preduzeća koja konkurišu za ovaj posao biće dužna da postave kamere, rekonstruišu podzemne prolaze, postave opremu za snimanje i prikupljanje informacija o saobraćaju, i drugo.

Predmet koncesije podrazumeva finansiranje, nabavku, izgradnju, postavljanje i povezivanje elemenata nekomercijalne urbane opreme u javnom interesu Grada Beograda, sređivanje delova podzemnih pešačkih prolaza, zamena postojećih pokretnih stepenica sa ugradnjom novih, održavanje i ugradnja novih liftova za invalide.

Takođe, ova koncesija podrazumeva održavanje nove i postojeće opreme, nabavka, postavljanje, povezivanje i održavanje opreme za prikupljanje i obradu svih relevantnih podataka o saobraćaju i instaliranje opreme za komercijalnu upotrebu u cilju kreiranja prihoda za Koncesionara i omogućavanja finansiranja i nekomercijalnog dela projekta na teritoriji Beograda.

Poziv se odnosi na održavanje podzemnih prolaza kod Palate Albanija, Terazije, Igumanova palata, Raskrsnica Nušićeve i Dečanske ulice, zatim na Bulevaru Mihajla Pupina, u Jurija Gagarina u Bloku 44, kao i prolaz na Bulevaru Vojvode Mišića kod Beogradskog sajma.

Kako se dalje navodi, koncesionu naknadu plaća Koncesionar na račun JP „Putevi Beograda“.

Rok trajanja koncesije je 25 godina, a počinje da teče od dana stupanja na snagu ugovora.

Ponuđač je dužan da dostavi dokaz da nije bio u blokadi prethodnih šest meseci i da je za prethodne tri godine ostvario ukupan poslovni prihod od najmanje 2,5 milijardi dinara.

Takođe, navodi se, dužnost potencijalnog koncesionara je da dostavi dokaz da raspolaže poslovnim kapacitetom za učešće u ovom postupku.

To između ostalog znači da je u protekle tri godine pružao usluge oglašavanja na otvorenoj površini na sredstvima za oglašavanje, a čija je vrednost najmanje 1 milijardu dinara.

Uslov iz poziva je i da je u poslednjih pet godina upravljao sistemima umreženih LED ekrana, da dostavi bankarsku garanciju…

Rok za dostavljanje ponuda je 17. decembar ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.