U trendu

Beograđani će odlučivati o sudbini tri projekta u prestonici

BEOGRAD – Za tri gradska projekta sledećeg meseca će biti organizovane ankete u kojima će učestvovati građani, piše Politika.

O sudbini Starog savskog mosta, lokaciji na Trgu republike koju zauzima tržni centar „Staklenac“ i sadržajima koji će oplemeniti budući linearni park od Beton hale do Pančevačkig mosta, izjasniće se građani Beograda, a njihove želje neće biti ignorisane, rekao je za taj list gradski urbanista Marko Stojčić.

Prema pisanju Politike, glasanje će biti sprovedeno ili na portalu grada ili na namenski napravljenoj stranici na Fejsbuku, a ucesnici ankete, osim pitanja, imaće i graficki prikaz i orijentacionu vrednost svakog projekta.

„Građani će odlučiti da li će tramvajski most biti preseljen u Blok 70 kao veza sa Adom Ciganlijom ili će hteti da ga izmestimo na Ušće i koristimo kao skulpturu u kojoj će se naći ugostiteljski i kulturni sadržaji. U anketi, na Trgu republike ćemo ponuditi 10 kulturnih namena za objekat koji bi trebalo da se gradi, a pet ideja sa najviše glasova naći će se u budućem zdanju. Beograđani će izabrati 10 sadržaja za linijski park, prostor izmedu Beton hale i Pancevackog mosta, a 10 arhitektonskih timova koji budu projektovali taj park moraće da uvaže predloge anketiranih gradana“, naveo je Stojčić.

(Tanjug)

Napišite komentar