U trendu

Beogradski manifest, na Kalemegdanu, od 26. do 28. maja

Treći Festival  „Beogradski manifest“ biće održan na Kalemegdanu od 26. do 28. maja, a ulaz za sve posetioce će biti besplatan.

Producent „Beogradskog manifesta“ Ljiljana Vukotić rekla je da će ovaj festival manifestacija i destinacija, kao i prethodnih godina, biti podeljen u više zona koje će ponuditi bogate sadržaje i zabavu za celu porodicu.

„Na Gornjem gradu Beogradske tvrdjave će se okupiti predstavnici preko 60 opština iz Srbije koje će predstaviti svoju turističku ponudu, kulturu, manifestacije i festivale koji se održavaju u njihovom kraju“, rekla je Vukotić  agenciji Beta.

Na centralnoj bini festivala će se smenjivati nastupi muzičkih grupa i kulturno umetničkih programa iz svih krajeva Srbije, a na štandovima opština posetioci će moći i da degustiraju domaća pića i gastronomske specijalitete specifične za krajeve iz kojih dolaze.

Pored brojnih opština iz Srbije, predstaviće se i Turska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Hrvatska  i druge zemlje, koje će zajedno sa turističkim agencijama posetiocima pružiti priliku da dobiju i vredne nagrade poput besplatnih turističkih aranžmana i avionskih karata.

„Dok roditelji budu uživali u brojnim programima i degustaciji hrane i pića iz svih krajeva Srbije, deca će, uz nadzor stručnog osoblja, najbolju zabavu pronaći u velikom dečjem gradu, koji će se prostirati na preko 1.500 kvadratnih metara“, rekla je Vukotić.

Ona je dodala da će pored tobogana, trambolina, „čudesnog dvorca“ mališani moći da gledaju predstave, nastupe dečjih horova i  da će kreativnost dece  doći do punog izražaja u kreativnim radionicama i plesnim programima, a posebnu radost najmladjima će prirediti brojni animatori, madjioničari i klovnovi.

Festival „Beogradski manifest“ je poznat već i po tome što je prvi put na zidinama Kalemegdana vidjeno mnoštvo velikih šarenih letećih balona na topao vazduh, gde i Srbija ima  jedan registrovani balon, a biće balonara iz nekoliko zemalja Evrope koji će upotpuniti sliku.

Ekskluzivno ove godine posetioci će na Kalemegdanu moći da vide i jedinstvenu izložbu velikih skulptura od slame.

Figure od slame će biti visine i do četiri metra i na licu mesta će ih stvarati poznati primenjeni umetnici.

Još jedna novina su posebno osmišljene ženska i muška zona, u kojima će dame moći da vide zanimljive kreacije naših dizajnera, da urade manikir ili masažu glave, dok će muškarci biti u zoni zvanoj „hedonizam koji jača organizam“.

„VIP Magic box zona“ je veliki bioskop na otvorenom koji će na repertoaru imati brojne filmske hitove, najavila je Vukotić i dodala da će posetioci gledati filmove uz degustaciju vina najboljih srpskih vinarija.

Posetioci će takodje imati priliku da u tri festivalska dana uživaju i u izložbi automobila oldtajmera.

Festival će u petak u 18 sati otvoriti minstar za turizam, trgovinu i telekomunikacije  Rasim Ljajić a biće prisutan i crnogorski ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović.

Radno vreme festivala je u petak od 16 do 21 čas, a u subotu i nedelju od 12 do 21 čas.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike