U trendu

Beogradski novogodišnji festival počinje 18. decembra

Beogradski novogodišnji festival, u okviru koga je za posetioce pripremljen raznovrsan zabavni program, biće održan od 18. do 30. decembra na Beogradskom sajmu, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Ističući da glavni grad za novogodisnje praznike postaje pravi turistički centar regiona, a beogradska Nova godina polako postaje turistički brend, gradski menadžer Goran Vesić je ukazao da „tada u regionu ne dođe nigde toliko turista kao što dođe u Beograd“.

Podsetivši da je tokom prošle Nove godine prestonicu posetilo oko 70.000 turista, Vesić je rekao da je Beograd tada ostvario prihod od oko 26 miliona evra.

„To je nešto što nas čini ponosnim i što govorio o tome da u proslavu Nove godine treba da ulažemo, jer to za Beograd nije nikakav trošak već investicija“, istakao je on, izrazivši nadu da će ove godine prestonicu posetiti više turista nego lane i da će, samim tim, prihod biti veći.

Kako je napomenuo, za Novu 2016. godinu biće održana dva koncerta – 30. decembra na glavnoj bini ispred Narodne skupštine i 31. decembra na Trgu Republike sa različitim vrstama muzike.

„Verujemo da ćemo imamo dovoljno atraktivne izvođače da dovedemo goste iz regiona, a naravno i strance koji žele da Novu godinu provedu u našem glavnom gradu jer je beogradska nova godina poznata u Evropi“, naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, postavljenje dekorativne rasvete u gradu već je počelo, a ove godine ona će biti postavljena na više lokacija.

Gradska sekretarka za privredu Tijana Maljković rekla je da će na Beogradskom sajmu 18. decembra biti otvoren Beogradski novogodišnji festival.

Na Trgu Republike biće organizovan „Trg otvorenog srca“, na Trgu Nikole Pašića klizalište koje će raditi dva meseca, ispred opštine Zvezdara „Trg bajki“, a biće organizovana i tradicionalna „Ulica otvorenog srca“, navela je Maljković.

„Imaćemo i novogodisnji tramvaj koji će sa novogodišnjim dekoracijama i pesmama kružiti gradom tokom decembra i januara“, napomenula je ona.

Ulaz na Beogradski novogodišnji festival biće besplatan, a u okviru te manifestacije za posetioce će biti organizovan raznovrsan zabavni program.

Za sve koji žele da posete tu manifestaciju biće organizovan novogodišnji autobus koji će saobraćati od centra grada do Beogradskog sajma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.