U trendu

Beogradski studenti pomažu penzionerima da dodju do novih zdravstvenih kartica

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić su danas posetili Klub za stare „Čukarica”, gde studenti pomažu penzionerima da podnesu elektronske prijave za zamenu zdravstvenih knjižica novouvedenim karticama.

Zahvaljujući saradnji Gradske uprave i Ministarstva za lokalnu samoupravu, najstarijima je omogućeno da se elektronskim putem prijave za zamenu zdravstvenih knjižica karticama, a zahteve im na kompjuterima popunjavaju volonteri, studenti Fakulteta organizacionih nauka.

„Meni su najvažnija dva komentara koja sam danas čuo od sugradjana: prvi da je država konačno postala servis gradjana, a drugi korisnik je kazao ‘da nema ovakve pomoći, ne bismo završili do Djurdjevdana’ „, kazao je Mali.

Ministarka uprave je rekla da se nada da će taj sistem pomoći starijima biti prihvaćen i u drugim mestima.

„Prvo je zaživelo u Beogradu, od juče radi u Novom Sadu, sledeća je Sremska Mitrovica i nadam se da će sve više mesta uzeti učešće u toj akciji. To ne košta mnogo, pozajmili smo neke laptope, studenti se druže s najstarijima i tako pokazujemo kako država može uvek da ide korak dalje“, istakla je minstarka.

Grad Beograd nudi 170 usluga elektronske uprave, a najviše se traže izvodi iz matične knjige rodjenih, uknjižba stana, elektronske prijave za vrtiće, rekao je gradonačelnik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.