U trendu

Beogradskim pijacama dezinfekciona sredstva od EU

BEOGRAD – Turistička organizacija Beograda uručila je danas JKP „Gradske pijace“ donaciju u vidu dezinfekcionih sredstava i opreme, a koju je Evropska unija namenila ustanovama i preduzećima čije prostore turisti i građani posećuju.

U okviru podrške turističkom sektoru u Srbiji, Evropska unija je pokrenula projekat „Čisto i sigurno“ (Clean & Safe), u cilju primene neophodnih zdravstveno-bezbednosnih mera radi sprečavanja širenja virusa KOVID-19.

Kako je saopšteno iz JKP „Gradske pijace“, Turistička organizacija grada Beograda prepoznala je beogradske pijace kao neizostavnu kariku u ukupnoj turističkoj ponudi Beograda i kao mesta koje turisti rado posećuju.

Beogradske pijace predstavljaju nezaobilaznu atrakciju, gde se osim lokalnog stanovništva, u posetioce ubrajaju i gosti prestonice, saopšteno je iz tog preduzeća.

Podsećaju da od samog početka pandemije, JKP „Gradske pijace“ primenjuje i poštuje sve protivepidemijske mere, negujući visok stepen odgovornosti prema kupcima i prodavcima, čineći beogradske pijace sigurnim mestima za kupovinu.

Donaciju Evropske unije i Vlade Savezne Republike Nemačke za projekat „Čisto i sigurno“, pored JKP „Gradske pijace“, primilo je i JP „Ada Ciganlija“, Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze, JP „Beogradska tvrđava“, Institut za botaniku i botanička bašta „Jevremovac“, „Srbijašume“, Beogradski zoološki vrt i dr.

Ispred JKP „Gradske pijace“, portparol preduzeća Jelena Nikolić, zahvalila se Turističkoj organizaciji Beograda, kako na donaciji, tako i na prepoznavanju značaja beogradskih pijaca u ukupnoj turističkoj ponudi grada Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.