U trendu

Besmisleno je nastavljati pregovore u Briselu

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da Beograd ne treba da pregovora s Prištinom sve dok se ne reši pitanje Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

„Besmisleno je nastavljati pregovore u Briselu po pitanju Kosova i Metohije dok se ne ispune odredjeni uslovi. Prvo, srpska delegacija ne sme da popušta po pitanju Zajednice srpskih opština“, rekao je Šešelj i dodao da dok se to ne reši ne sme biti pregovora o drugim pitanjima.

On je na konferenciji za novinare rekao da SRS ne priznaje nijedan sporazum Beograda i Prištine i da osudjuje Ustavni sud Srbije što „nije smogao snage da se upusti u taj problem, nego je rekao da su ti sporazumi političke prirode a ne pravne, i da to nije u njegovoj nadležnosti“.

Šešelj je istakao da Srbija preko vlade i premijera Aleksandra Vučića treba neprekidno da insistira da se ispuni Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

Govoreći o predstojećim izborima, Šešelj je rekao da bi u koaliciju SRS ušla samo sa strankama koje su protiv ulaska u EU i koje se zalažu za integraciju s Rusijom.

On je ponovio da SRS insistira da javni servis i druge televizije sa nacionalnom frekvencijom obezbede svim strankama odredjene besplatne minute za propagandne spotove.

Predizborni slogan SRS je „Srbiju u sigurne ruke“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar