U trendu

Beta obavestila UNS o informaciji o peticiji Sačuvajmo Politiku

Novinska agencija Beta obavestila je danas Udruženje novinara Srbije (UNS) da je, na njegovu opravdanu intervenciju, ispravila informaciju o peticiji „Sačuvajmo Politiku“ tako da nije ostavila nikakvu dilemu o tome da je pokretač peticije reditelj Aleksandar Mandić, a da je UNS jasno označen kao organizacija koja je tekst peticije samo prenela, uz poziv novinarima i javnosti da je potpišu.

„Novinska agencija Beta postupila je juče krajnje profesionalno u slučaju informacije o peticiji ‘Sačuvajmo Politiku’ i momentalno, na opravdanu intervenciju UNS-a, emitovala ispravku, sa objašnjenjem i molbom svim korisnicima da emituju ispravljenu verziju. Reč je o uobičajenoj, iako retkoj proceduri, koju imaju i najveće svetske novinske agencije“, navodi se u pismu Bete UNS-u.

Ispravljena informacija, dodaje se u pismu, nije ostavila nikakvu dilemu o tome ko je pokretač peticije (reditelj Aleksandar Mandić), a UNS je jasno označen kao organizacija koja je tekst peticije samo prenela, uz poziv novinarima i javnosti da je potpišu.

„Za 22 godine koliko postoji, tokom kojih je objavila na stotine hiljada informacija, Novinska agencija Beta nikada, pa ni u ovom slučaju, nije učinila namernu grešku. One malobrojne slučajne, kao što je ova, momentalno je i nedvosmisleno ispravila, poštujući visoke svetske standarde“, navodi se u pismu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.