U trendu

Bez struje još oko 1.000 potrošača u Knjaževcu

Elektroprivreda Srbije (NBS) saopštila je danas da je u toku normalizacija snabdevanja električnom energijom na području Knjaževca i da je u okolnim selima trenutno na terenu 30 ekipa s više od 100 montera kako bi manje od 1.000 potrošača što pre dobilo struju.

„Radnici EPS-a danonoćno popravljaju kvarove na distributivnoj mreži na vrlo nepristupačnim, planinskim terenima i čine sve kako bi manje od 1.000 kupaca, odnosno oko 0,003 odsto od ukupnog broja kupaca u Srbiji, dobilo električnu energiju što pre“, navodi se u saopštenju tog javnog preduzeća.

EPS navodi da se monterske ekipe iz Knjaževca, pojačane kolegama iz Zaječara, Bora i okolnih gradova bore već drugi dan s posledicama ledene kiše, vetra i snežnih padavina na području Knjaževca.

Snabdevanje električnom energijom u drugim delovima Srbije je stabilno, a dežurne ekipe u najkraćem roku otklanjaju sve eventualne probleme u distributivnom sistemu, navodi EPS.

U saopštenju se dodaje da je funkcionisanje proizvodnih i distributivnih kapaciteta tokom Božića obezbedjivalo više od trećine zaposlenih u EPS-u, a da je na 24-časovnom dežurstvu bilo više od 9.000 radnika u EPS-u.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izrazio je danas uverenje da će do kraja dana svi potrošači u Knjaževcu dobiti struju.

Problem u snabdevanju električnom energijom izazvala je ledena kiša koja je oštetila niskonaponsku mrežu, a bez struje je ostalo oko 4.000 domaćinstava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.