U trendu

BG: Proradili tramvaji ka Bloku 45; borba protiv vode u Borči, Kotežu i Krnjači

U toku borba protiv vode u Borči, Kotežu i Krnjači

Posle enormnih padavina najteža situacija je na levoj obali Dunava u naseljima Borča, Kotež i Krnjača, gde se radi na ispumpavanju vode iz poplavljenih domaćinstava i osposobljavanje ulica za normalan saobraćaj, rekao je danas predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Nikodijević je u izjavi iz Borče objasnio da se voda prepumpava ka kanalima i da dežurne ekipe za vanredne situacije, Beogradvoda i Gradske čistoće, pokušavaju da probiju ulice ka kanalima kao privremeno rešenje da voda otekne.

Antić: Sva domaćinstva u Beogradu imaju struju

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da, u ovom trenutku, sva domaćinstva na teritoriji Beograda imaju normalno snabdevanje strujom i da je samo sedam potrošača, koji su vezani za privatne trafo stanice, bez napajanja.

Antić je saopštio da su radnici EPS-a i Elektrodistribucije Srbije tokom čitave noći naporno radili u izuzetno teškim uslovima, kako bi u najvećoj meri otklonili posledice nezapamćenog nevremena koje je juče pogodilo veći deo Srbije i teritoriju grada Beograda.

Normalizovan tramvajski saobraćaj ka Bloku 45

Tramvajski saobraćaj prema Bloku 45 na Novom Beogradu normalizovan je danas u 08.55 časova, posle prekida koji je usledio sinoć zbog velike količine kiše, rečeno je Tanjugu u Dispečerskom centru GSP-a.

Na redovne trase ka Bloku 45 vraćeni su tramvaji na linijama 7, 9, 11 L i 12 L.

Radojičić: Bolje situacija na levoj obali Dunava

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić izjavio je danas da je leva strana obale Dunava kritična i da su sve gradske službe celu noć bile na terenu i daju svoj maksimum.

„U jutarnjim časovima situacija je bila bolja, ali sada opet pada kiša.

Na terenu ekipe prave kanale koje će ubrzati evakuciju vode i drenažu tog terena“, rekao je gradonačelnik za RTS.

Marić: Iz poplavljenih objekata spaseno 12 osoba

Zbog posledica obilnih kišnih padavina, koje su juče u popodnevnim časovima zahvatile teritoriju grada Beograda, pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su 37 puta i iz poplavljenih objekata spaseno je ukupno 12 osoba, saopštio je sinocjh načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Najvećih problema bilo je na teritoriji opštine Palilula, tačnije u naseljima Borča, Ovča, Krnjača i Kotež, gde su i dalje na terenu pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, naveo je Marić.

Vesić: Poplavljeno 20 obdaništa, 6.000 domaćinstava bez struje

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je sinoć da je, posle obilnih padavina koje su pogodile prestonicu, poplavljeno 20 obdaništa, kao i da je 6.000 domaćinstava bez struje.

Najugroženija je leva obala Dunava, gde je palo oko 100 litara kiše za 45 minuta, što je količina koja padne za jedan mesec na teritoriji Beograda, naveo je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.