Biro: Sve službe bezbednosti u punoj pripravnosti

Sve policijske službe i službe bezbednsoti u stanju su pripravnosti povodom migranstne krize, izjavio je danas ministar pravde Nikola selaković nakon sednice Biro za koordinaciju službi bezbednosti.

Foto: Beta

Foto: Beta

On je dodao i da će Biro predložiti predsedniku države da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će se raspravljati o sve većem usložnjavanju bezbednosne situacije u regionu.

Puna pripravnost službi, kako je naveo, podrazumeva i Vojsku Srbije, „koja će biti uključena u skladu sa važećim zakonodavstvom i o tome će odlučivati Savet za nacionalnu bezbednost i predsednik Republike“.

Selaković je naglasio i da su sve službe bezbednosti dužne da štite granice Srbije sa svim državama sa kojima se graniči.

On je naveo da Srbija beleži sve veći priliv ekonomskih migranata koji su i agresivniji, ali da će naša država nastaviti da iskazuje svoje poštovanje prema svakom migrantu, posebno prema onima koji dolaze iz ratom zahvaćenih područja.

Selaković je rekao da Srbija neće podizati ograde i zidove.

„Srbija ostaje posvećena dosadašnjoj migranskoj politici, ali će na prvom mestu štiti sebe i svoje interese“, rekao je Selaković.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar