U trendu

Biro za koordinaciju službi bezbednosti o migrantima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra biti održana sednica Biroa za koordinaciju službi povodom migrantske krize.

„Migrantska kriza postaje sve veći i teži problem Srbije, ali rešićemo to“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je dodao da će sednica Biroa biti održana u 8.00.

Vučić je pre dva dana rekao da je migrantska kriza jedini problem sa kojim se Srbija sada suočava i da će u naredna dva-tri dana biti donete odgovarajuće odluke.

„Jedini problem sa kojim se Srbija suočava je migrantska kriza. Biro (za koordinaciju službi bezbednosti) ne zakazujemo ne zato što nema potrebe, nego zato što nemamo odluku koju bismo doneli, ali ćemo te odluke koje nisu lake morati da donesemo u naredna dva ili tri dana“, rekao je Vučić u sredu u Arandjelovcu.

Upitan da li nakon terorističkog napada koji se dogodio sinoć u Nici gde je ubijeno najmanje 84 osobe i Srbiji preti opasnost od takvog napada, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da ne postoje informacije da je Srbija ugrožena, ali da bi bilo neodgovorno da se to ne proverava i dalje.

„Nažalost, ovakvi oblici terorizma su takvi da se ne mogu predvideti, ali je naše da stalno proveravamo“, rekao je Stefanović.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će na sutrašnjoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti o migrantima biti podneti izveštaji svih službi i donete mere kojima će se obezbediti da Srbija bude zaštićena, ali tako da ljudi koji ulaze u zemlju, ostvare sva svoja medjunarodna prava.

„Predsednik Vlade (Aleksandar Vučić) će dobiti predlog mera i od ministarstava rada, unutrašnjih poslova i odbrane, i svih obaveštajnih službi, kako bismo u našoj zemlji obezbedili bezbednost i sigurnost naših gradjana“, rekao je Vulin u Beogradu.

Vulin je dodao da će te mere obezbediti da se prema migrantima ponašamo humano i civilizovano, ali da u migrantskoj krizi Srbija ne može da bude sama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.