U trendu

Blagojević izneo neistine o ulaganju u sanaciju posledica poplava

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Goran Ješić ocenio je danas da su neistiniti podaci koje je na Radio-televiziji Vojvodine izneo direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, koji je ranije vodio sektor pomoći poplavljenim područjima u 2014. godini.

Ješić je, u saopštenju, naveo da je samo Evropska unija na donatorskoj konferenciji obezbedila 160 miliona evra koji su bili namenjeni pre svega za sanaciju i rekonstrukciju nasipa i hidrotehičkih objekata pogodjenih u poplavama 2014. godine, da je do sada potrošeno samo 20 miliona, a da je polovina tih para potrošena na vodoprivredne objekte, Železnicu i Puteve Srbije.

On je dodao i da je neistina da je vlada Aleksandra Vučića najviše uložila u vodoprivredu, i naveo da je zapravo u prevenciju i sanaciju objekata uložena minimalna količina novca.

„Moram da objasnim gradjanima Srbije da je najvažnija stvar ta da se kontinuirano i strateški ulaže, pod stručnim nadzorom, u hidrotehničke objekte i pre svega u prevenciju, i to se nije desilo, i da se svake godine smanjuje budžet Javnog preduzeća Srbijavode, da je Vlada Srbije napravila potpunu devastaciju u vodoprivrednim preduzećima postavljanjem partijskih kadrova na vrlo važna i odgovorna mesta. Zbog toga imamo ovu situaciju danas“, naveo je Ješić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.