U trendu

Bor: Centralna proslava Dana rudara Srbije

BOR – Centralna svečanost povodom Dana rudara Srbije ove godine održana je u Boru.

Posle tradicionalne rudarske budilice koja je rano jutros prošla svim ulicama grada Bora, u Klubu RTB-a Bor u Brestovačkoj Banji, za delegacije visokih zvaničnika, ambasadore i predstavnike ambasada, kao i za brojne poslovne partnere, prijatelje kompanije i predstavnike društveno-političkog života Srbije, održan je svečani prijem kome je prisustvovao i ministar rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije Aleksandar Antić.

„RTB Bor je stabilna kompanija i upravo iz tog razloga danas kada se nalazimo u fazi odabira strateškog partnera mi imamo interesovanje velikih, značajnih svetskih kompanija za učešće na tenderu“, naglasio je ministar rudarstva i energetike Republike Srbije Aleksandar Antić.

Generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski je rekao da je ta kompanija sada dostigla svoj maksimum i ne može u dalji razvoj bez strateškog partnera.

„Za otvaranje novih rudnika mi nemamo dovoljno sredstava, država Srbija to takođe ne može, niti je praksa u svetu da država otvara nove rudnike. Zato nam je neophodan strateški partner. Ozbiljne kompanije su se javile i za dvadesetak dana ćemo znati koja od njih može da postane naš strateški partner“, napomenuo je Spaskovski.

U zvaničnom delu proslave, sedmoro basenskih radnika dodeljena je nagradu „Inženjer Šistek:, najviše priznanje koje RTB uručuje za doprinos razvoju kompanije, a predstavnici sindikata Srbije uručili su satove najboljim rudarima „Trepče“, RBB-a, RBM-a i rudnika „Rudnik“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.