U trendu

Božićni bazar za pomoč ženama izbeglicama

BEOGRAD – Tradicionalni božićni Bazar rukotvorina na kojem svoje radove izlažu žene izbeglice iz bivših jugoslovenskih republika, sa Bliskog istoka i iz severoistočne Azije, ali i socijalno ugrožene žena i deca sa posebnim potrebama, otvoren je danas u Kombank dvorani, a sav prihod namenjen je kao pomoć tim ugroženim grupama.

Bazar su otvorili Aleksandar Karađorđević i Princeza Katarina, a prisustvovali su Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Princeza Marija de Glorija od Orleana i Bragance, Princeza Ana od Francuske, Beti Rumeliotis, sestra Princeze Katarine, kao i predstavnici diplomatskog kora i članovi Savetodavnih tela Krune.

Ženama koje izlažu radove princeza Katarina opbratila se rečima: „Poštovane dame, vi ste hrabre, jer izdržavate svoje porodice vašim rukama. Vaše veštine i kreativnost obogaćuju vas i naš svakodnevni život. Srećna sam i jer su deca s posebnim potrebama prisutna ovde sa njihovim radovima“.

Ona je prisutnima poželela srećne praznike, te najavila božićne prijeme u Belom Dvoru, kada će podeliti božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja.

Božićni Bazar rukotvorina biće otvoren danas do 19 časova u Kombank dvorani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.