U trendu

Božović: Nikakva saradnja sa SRS nije moguća

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da saradnja te stranke sa Srpskom radikalnom strankom (SRS) nije moguća ni na kom nivou i da poziv za saradnju pokretu „Dosta je bilo“ ostaje otvoren.

„Kada smo to zabranili kad je u pitanju Srpska napredna stranka (SNS)  –  naravno da se to odnosi i na SRS Vojislava Šešelja, koja je svojom politikom unesrećila ne samo ovaj grad i ne samo gradjane ove države već gradjane mnogih drugih republika bivše Jugoslavije“, kazao je Božović, a saopštila DS.

On je dodao da za DS „nikakva saradnja ni na kom nivou nije moguća“ sa SRS i da „ako se ispostavi da je do nje došlo to mora apsolutno da se prekine već sutra“.

„Ukoliko se to ne dogodi stranački organi će reći svoj stav. Ponavljam još jednom: nikakva saradnja ni na kom nivou sa SRS apsolutno ne dolazi u obzir dok sam ja predsednik Gradskog odbora DS Beograd a to je, naravno, i stav DS kada su u pitanju koalicije u lokalnim samoupravama širom Srbije“, ponovio je on.

Božović je dodao da ostaje otvoren poziv za saradnju pokretu „Dosta je bilo“ „iako su odbornici pokreta DJB napustili dogovorenu većinu bez obrazloženja, iako su njihovi zahtevi od prvog do poslednjeg“.

„Poziv za Pokret ‘Dosta je bilo’ i njegove odbornike naravno ostaje potpuno otvoren“, kazao je on.

Konstitutivna sednica opštine Stari grad održana je juče, a novoizabrani predsednik te opštine, Marko Bastać iz DS, rekao je da je za njegov izbor na tu funkciju glasalo 38 odbornika sa svih izbornih listi koje su ušle u Skupštinu te centralne gradske opštine.

Lista koju je na proteklim lokalnim izborima predvodila Demokratska stranka „Čuvari Starog grada“ osvojila je najviše odborničkih mesta u toj opštini  –  20, od ukupno 56.

Srpska napredna stranka u novom sazivu lokalnog parlamenta ima 14 mandata, pokret Dosta je bilo osam odbornika, SPS četiri, Dveri-DSS četiri, Socijaldemokratska stranka i Liberalno demokratska partija imaju tri odbornika, koliko je osvojila i SRS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.