U trendu

Božović: Prošlogodišnja jelka koštala je 39.000 evra

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović izjavio je danas da je novogodišnja jelka postavljena prošle godine na Trgu republike koštala 39.000 evra, demantujući gradonačelnika Sinišu Malog koji je izjavio da je plaćena 12 miliona dinara.

Novogodišnja jelka postavljena pre nekoliko dana na centralnom beogradskom trgu, trebalo je da bude plaćena 83.000 evra.

„U roku od 48 sati gradonačelnik Siniša Mali je tri puta demantovao samog sebe i sva tri puta slagao gradjane“, naveo je Božović u pisanoj izjavi.

Dodao je da je Beograd ovih dana u svetu poznat po korupciji i poručio da „koruptivna vlast neće trajati doveka“, jer će njeni čelnici biti privedeni pravosudnim organima.
 
„Gradonačelnik se vara ako misli da ne možemo da prozremo njegove obmane“, izjavio je Božović.

Srpska napredna stranka reagovala je na Božovićevu izjavu, navodeći da se danas o Beogradu brinu odgovorni ljudi, a ne „lopovska koalicija“, koja bi ponovo da pljačka gradsku kasu.

Siniša Mali je ranije danas izjavio da je novogošnja jelka iz 2016. godine plaćena 12 miliona dinara i da se sada nalazi na Slaviji.

„Potpuno je normalno da svaki evropski, svetski grad želi da ima što lepšu i višu novogodišnju jelku. Kupovina jelke nije trošak, već investicija, jer će trajati najmanje 10 godina… Želimo jelku od 18 metara, želimo da grad bude ukrašen i da nastavi da privlači turiste“, rekao je Mali za televiziju Hepi, a saopštila gradska uprava.

Mali je istakao i da je rasprava o novogodišnjoj jelki pokrenuta, jer opozicija nije našla ništa što bi bila zamerka na gradski budžet.
Nakon pisanja portala „Pištaljka“ o ceni jelke, Siniša Mali je izjavio kako je i sam začudjen cenom i da će narediti da se ugovor pod hitno raskine, a firma koja je postavila -„Kip lajt“ odlučila je da je pokloni.

Nakon toga, Više javno tužilaštvo je pokrenulo postupak predistražnih radnji o javnim nabavkama u Beogradu, koje su uključile i spornu nabavku jelke.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike