U trendu

Bruka: Taksista za vožnju do centra Nemcu naplatio 10.000 dinara!

I pored silnih upozorenja na raznoraznim najpopularnijim sajtovima za turiste poput „Tripadvisor“, neki gosti Beograda i Srbije i dalje plaćaju papreno vožnje taksijem od aerodroma do centra.

Na aerodromu „Nikola Tesla“ nedavno je uvedeno „vaučer“ pravilo zahvaljujući kojem je koliko-toliko legalizovana vožnja taksijem do delova Beograda ali to ne važi uvek u praksi.

Iako je turisti omogućeno da u holu aerodroma uredno plati vaučer s kojim će potom ući u taksi i za nekih 12-20 evra platiti vožnju, „divlji“ taksisti još vrebaju i to uspešno kraj „odbora za doček“.

Tiho govoreći strancima: „Taksi, taksi, treba li taksi?“ oni ignorišu pokušaj uvođenja reda na aerodromu i to im očito i dalje prolazi.

Nemac Zigmar Hojzer, IT stručnjak koji je poslom u Beogradu, ispričao je za „Krstaricu“ da je prošle nedelje za vožnju do hotela „Metropol“ u centru Beograda taksisti dao 80 evra, ili skoro 10.000 dinara.

„Prišao mi je i rekao da ćemo voziti uredno po taksimetru. Uzeo mi je stvari, stavio u gepek i već prilikom izlaska sa aerodroma primetio sam da mu taksimetar ne otkucava. Onda mi se izvinio i rekao da mu se tog jutra pokvario i da će voziti po ceni koja otprilike odgovara standardu. Pitao sam ga, ne znajući koliko će me to zadovoljstvo koštati, rekao mi je 100 evra. Ja sam ostao u šoku ali pošto nisam stigao da na aerodromu odem do menjačnice, a u džepu sam u papiru imao 80 evra, pitao sam ga može li po toj ceni. Pristao je i dovezao me do ‘Metropola’ za 80 evra. Tek tokom popodneva saznao sam da me je prevario“, rekao je razočarani Nemac za naš portal.

I pored lošeg iskustva sa taksistima, on je priznao da mu je u Beogradu lepo, ali i da će se dobro raspitati gde vrebaju opasnosti za strance kada nam sledeći put bude dolazio u posetu.

5 komentara
 1. Dragan

  Taksiste koji voze po ceni / koja je istaknuta u autu, na vidnom mestu/,ili sa vaučerom, komunalci opominju „za pušenje“ u autu, dok čekaju gosta, a „žmure“ na oba oka kad im ukažu i pokažu „divljake“…..pa vidi…

 2. Balkan

  Na aerodromu treba da stoji obavestenje o nelegalnim taksistima i to od pasoske kontrole pa sve do izlaska i da upucuje putnike da uzmu vaucer. Ako i pored toga ne urade to sto im se preporucuje onda neka plate.

 3. rale

  sta je tu cudno.pitate li se koliko taxi uzima u nemackoj.uzimaju kad ti kaze koliko da padnes u nesvest a kad kodnas uzimaju mi zovemo kriminal.ja nezivim u nemackoj ali sam bio 2014 u frankfurtu na majni i silom prilike uzeosam taxi odraome kao vola ukupusu za 17 km uzeomi 70e.

 4. Louis Krstic

  Nina, Zašto gledati na karmu kao čudo? To je način kako nas Kreator podučava i navodi da živimo život sa punom odgovornošću i uvek sve što uzmemo, uredno platimo svojim radom. To je način kako naša svest, nas Duša, ekspandira iz života u život. Zato, sa pravom se i kaže, da treba biti srećan svako onaj ko dobije ‘račun’ za korigovanje svojih zabluda, da u ovom svetu ikada može uzeti nešto a da to ne stigne za naplatu. Život je veličanstvena stvar a još kada prihvatimo da ga živimo pošteno, časno i odgovorno što je temelj za rastuću ljubav u našim srcima.

 5. Nina

  I posle se cude Srbi, zasto su na losem glasu….. ali to sa taksistima se desava i svuda u svetui …. nismo jedini… ali je opet ruzno !!!! Nece se taj obogatiti, KARMA je cudo … stigne te kad kad … !!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike