Bujošević: Važno je da RTS bude najgledaniji, inače će biti nevažan

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević izjavio je da je RTS jedan od 17 javnih servisa u Evropi koji je najgledanija televizija u svojoj zemlji i da je “užasno važno” da bude najgledaniji, jer će u suprotnom biti “apsolutno nevažan”.

“Nijedan javni servis u regionu nije najgledanija televizija u svojoj zemlji. RTS je jedan od 17 javnih servisa u Evropi koji je najgledanija televizija u svojoj zemlji i nalazimo se u najboljem društvu sa engleskim BBC-em, nemačkim ZDF, Švedskom televizijom, italijanskim RAI… Uglavnom su javni medijski servisi najgledaniji u najrazvijenijim delovima Evrope i naravno simbol svega toga je BBC”, rekao je Bujošević u intervjuu za nedeljnik Ekspres.

On je ocenio da se ponekad očekuje od RTS-a da “nosi barjak ili vlasti ili opozicije”, ali je dodao da javni servis ne treba da nosi nijedan od ta dva barjaka, već treba da bude ozbiljna, pristojna televizija, da bude stabilizator i političkog i društvenog života Srbije.

“On je osigurač političkog života da ne dodje do neke nekontrolisane eksplozije. Ako nemate jak i stabilan RTS, ako je RTS minorna TV stanica, neko će u ovoj zemlji za dva miliona evra da izabere i predsednika i premijera Srbije”, rekao je Bujošević.

Na pitanje da li se u RTS-u doživljavaju kao pritisak kada vladajuća partija optužuje tu kuću, Bujošević je rekao da to doživljava kao “nepotrebnu trapavost” i da bi političari u Srbiji treba da nauče da reaguju na “normalniji način”.

“Nemam ništa protiv da neko iznosi svoje stavove o RTS-u, samo bih voleo da ti stavovi budu argumentovani. Nismo savršeni, umemo da pogrešimo i imali smo očiglednih grešaka. Mislim da političari u Srbiji treba da nauče da reaguju na to na jedan normalniji način. Nećete takvu vrstu obraćanja javnom medijskom servisu videti u Engleskoj ili Nemačkoj. Hajde da se ugledamo na njih”, rekao je direktor RTS.

Bujošević je izrazio zahvalnost Vladi Srbije što je omogućila RTS-u stabilno finansiranje, navodeći da se to godinama nije dogodilo i da RTS nikada nije znao koliko će imati novca, ali je dodao da RTS još nema dovoljno finansiranje i da se nada da će to biti ostvareno dogodine.

(Beta)

Jedan komentar

  • Radoslav Radovic

    Kako vidim nema mjesta da te slikaju citavog, kao Canka ili Cedu, vec su te slikali da ti vidimo samo oci.Mogli su ti staviti famtovku.Pa reci im covjece nesto i za dijasporu napravi emisije gdje necemo stalno gledati ponavljanje serija koje su i u Muzeima arhiva i vremensku prognozu iz Srbije svakih pet minuta.Najgori novokomponovani folk, neukus bez presedana.Uvedi vise emisija o turizmu i ljepotama Srbije, o kulturi i iz kulture, a ko hoce golotinju i bezobrasrinu ima internet pa neka bira..Pusti neka RTS neko drugi pohvali, a ne ti.

Ostavite komentar