U trendu

Busplus: Od početka godine kontrolori napadnuti 11 puta, tražićemo zaštitu

Kompanija Busplus potvrdila je da su jutros u Beogradu napadnuti njihovi kontrolori u gradskom prevozu i navela da je to 11. napad od početka godine, zbog čega će tražiti reakciju nadležnih organa.

Kako se navodi, kontrolori su napadnuti oko 6.15 na stajalištu autobusa 33 u Ulici 27. marta, kada je putnica bez karte nasrnula na kontrolore, nanevši im ogrebotina i povrede ekstremiteta.

Busplus je dodao da je to 11. napad od početka godine, što je polovina od ukupnog broja slučajeva fizičkog nasilja nad kontrolorima u 2017. godini, kada je evidentiran 21 incident.

„Zbog učestalih napada bićemo prinudjeni da od nadležnih organa zatražimo da se regulišu ovlašćenja kontrolora u okviru postojećih zakonskih rešenja i tako im omogućimo da dobiju adekvatan status kako bi neometano obavljali kontrolu u javnom prevozu. Apelujemo na sugradjane i molimo da razumeju da kontrolori samo rade svoj posao. Ponovo podsećamo da je veoma važno da plaćaju prevoz, jer se u tom slučaju ovakvi incidenti ne bi ni dogadjali“, saopšteno je.

Kako se dodaje, nakon napada su intervenisali Hitna pomoć i policija, uzete su izjave od svedoka a povredjeni kontrolori su prebačeni na Urgentni centar.

Utvrdjeno je da je kontrolorka prilikom pada zadobila povrede desnog kolena i desnog kuka, dok su njenom kolegi nanete lakše povrede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.