U trendu

Čačanin iz Čikaga na ovaj način pomaže rodni grad

Čačanin Saša Turović koji živi i radi u Čikagu, gde je vlasnik špediterske kompanije, već godinama pomaže rodni kraj kroz različite donacije, a ovoga puta poklonio je novac i automobile.

Turović je dva automobila „fijat” donirao za potrebe Gradske bolnice i Dečje ustanove „Radost”, a novčanu pomoć poslao Gimnaziji u Čačku, Udruženju paraplegičara u ovom gradu, manastirima Vavedenje i Vujan i porodicama boraca sa Košara.

Donacije je danas na svečanosti uručila Turovićeva sestra Slađana, u krugu čačanske ispostave njegove kompanije navodeći da donacije svedoče da je i ovoga puta njen brat pokazao svoju humanu stranu i brigu o Čačku.

„Ovo nije prva donacija i na ovome nećemo stati, pripremićemo nova sredstva za ustanove i udruženja našeg kraja“, rekla je Slađana.

Ona je naglasila da je njen brat rođen u Čačku, a da je u SAD otišao 2002. godine, a pre dve godine osnvao je špeditersku kompaniju, ali je vezan za svoj grad i upoznat sa svim zbivanjima u toj sredini.

U ime DU „Radost” zahvalila je Vera Jovanović, direktorka te ustanove, navodeći da će automobil koristiti za potrebe odmarališta „Ovčar” u Ulcinju.

Dr Radoslav Milošević, direktor Gradske bolnice u Čačku, zahvalio je darodavcu u ime svih zaposlenih i bolesnika i rekao da će autmobil koristiti pre svega za potrebe pacijenata a donacija je tim vrednija ako se zna da je bolnica poslednji put nabavila neko vozilo još pre 20 godina.

Ivan Ružičić, direktor čačanske Gimnazije, rekao je da će sredstva upotrebićemo, najverovatnije, u toku obeležavanja 180 godina od osnivanja Gimanzije, a to je predviđeno za septembar ili oktobar ove godine.

Svečanosti je prisustvovao i Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, koji je istakao da se Saši Turoviću duguje velika zahvalnost za sve što je do sada učinio za rodni Čačak.

„Važno je da naši ljudi koji žive daleko ne zaborave zavičajni grad, on to definitivno nije učinio. Zahvaljujem se i njegovoj sestri Slađani a važno je da Turović ovde u Čačku ima kompaniju sa 15 zaposlenih i u komunikaciji sa njim saznao sam da želi da razvija špediterski sektor, i da tokom ove i iduće godine zaposli još petnaestak Čačana“.

Dejan Sertić, direktor čačanske ispostave Turovićeve kompanije rekao je da je ovo druga donacija iz sredstava Saše Turovića, ali da će biti i novih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar