najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Čak 110 osnovnih škola u Vojvodini nema salu za fizičko

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić kazala je juče da čak 110 osnovnih škola u Vojvodini nema ni salu za fizičko vaspitanje ni sportski teren u školskom dvorištu, dok u velikom broju osnovnih i srednjih škola fiskulturne sale zauzimaju sportski klubovi.

Ona je upozorila da i tamo gde ima sala u školama, one se sve manje koriste za nastavu fizičkog vaspitanja, a sve više za treninge profesionalnih sportskih klubova.

“Na prvom mestu mora da bude zdravlje dece, pa tek onda trenažni proces sportskih klubova i profesionalni sport”, poručila je Tepić.

Sekretarka je dodala da većina sportskih klubova ni na koji način ne ulaže u fiskulturne sale u školama, iako ih koristi.

“Podsećam da je nastava fizičkog vaspitanja, zajedno sa matematikom i maternjim jezikom, obavezna u svih osam razreda osnovne škole. Moramo raditi na tome da škole ponovo budu bezbedna mesta za našu decu, a ne da ih neko isteruje iz škole da bi u njoj trenirao”, kazala je Tepić.

Ona je kazala da u Vojvodini postoji oko 3.000 registrovanih sportskih klubova, koji vrše pritisak na lokalne samouprave i na škole za prostor za treninge.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike