U trendu

CarGo i manastir Hilandar izgradili dečji Kamp prijateljstva

U Sijarinskoj banji, u opštini Medvedja, otvoren je dečji kamp prijateljstva za čiju je izgradnju 125.000 evra obezbedilo udruženje gradjana CarGo, a pod pokroviteljstvom manastira Hilandar, objavio je danas CarGo.

Predsednik Udruženja CarGo, Aleksandar Vučić, rekao je da šest objekata u kampu očekuje svoje stanare već na zimu, čime će 200 dece dobiti krov nad glavom u najhladnijim danima.

„Ponosni smo na to što je CarGo sastavni deo misije širenja humanosti manastira Hilandar. Kamp nije samo smeštajni kapacitet za naše najmadje. On je i simbol ojačanja temelja naše saradnje, ali i misije u budućnosti – pružanja humanitarne pomoći onima kojima je najpotrebnija“, rekao jeVučić.

Kako je istaknuto, CarGo već na proleće sledeće godine planira novu fazu pomoći, jer se saradnjar sa manastirom Hilandar se nastavlja, pa će tako nekoliko porodica iz ugroženih područja konačno dobiti krov nad glavom.

„Prijateljstvo izmedju CarGo i manastira Hilandar počelo je još pre dve godine, kada smo podržali akciju u kojoj je 400 dece slabijeg materijalnog statusa iz regiona prvi put boravilo u Beogradu. Danas, nakon osveštavanja ovog prostora, 200 najmladjih će stvarati neke lepše uspomene na svoje detinjstvo, upravo na ovom mestu“, dodao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.