U trendu

CarGo: Medju osobama sa invaliditetom vlada zabrinutost zbog pretnji gašenja kompanije

Predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić poručio je danas da medju osobama sa invaliditetom vlada velika zabrinutost zbog „pretnji gašenja CarGo i oduzimanja kombija za osobe sa invaliditetom od strane gradskih organa, a po urgenciji predstavnika pojedinih taksi udruženja“.

Vučić je poručio osobama sa invaliditetom i članovima udruženja da će kompanija nezadovoljstvo probati da kanališe kroz institucije, te da za sada „nema potrebe za organizovanjem protesta protiv ‘taksi kartela’ u Beogradu“.  

„Pre nego što institucije reaguju, zamolili bismo taksiste u Beogradu da prestanu da pljuju po kombijima za osobe sa invaliditetom. Prestanite i da izigravate paradržavu i nasilno skidate tablice sa CarGo kombija. Dokazi za ovakvo vandalsko ponašanje naći će se pred institucijama, a svakome ko ovakve i slične postupke planira ili realizuje, neka je na čast“, poručio je Vučić, navodi se u saopštenju udruženja.

Vučić je najavio da CarGo sprema različite pravne inicijative i krivične prijave, poput one koju su podneli protiv organizatora protesta taksista zbog zloupotrebe prava na štrajk.

Rekao je i da će se u petak susresti  sa Nacionalnom organizacijom za retke bolesti Srbije, krovnom organizacijom 24 udruženja, kako bi „saslušali njihove potrebe, smirili tenzije i u narednom periodu sproveli planirane zajedničke aktivnosti“.

Prema njegovim rečima, cilj CarGo je da gradi gradove budućnosti u modernoj Srbiji, a da osobe sa invaliditetom ne smeju biti u senci, već u vrhu prioriteta svih udruženja, kompanija, ali i države.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.