U trendu

CarGo podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Komisije za zaštitu konkurencije (VIDEO)

Predsednik Udruženja gradjana „CarGo“ Aleksandar Vučić i direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić podneli su danas Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv predsednika Komisije za zaštitu konkurencije Miloja Obradovića jer smatraju da im je naneo štetu nesavesnim radom.

Kako je navedeno u prijavi Odeljenju za organizovani kriminal, Obradović je „nesavesno postupao u vršenju svoje dužnosti jer nije u datom zakonskom roku obavestio Vučića, Guberinića i oštećene preduzetnike o ishodu Inicijative za ispitivanje povrede konkurencije od strane kartelski organizovanih taksi predstavnika“.
 
Vučić je podsetio da je Inicijativa podneta Komisiji za zaštitu konkurencije u martu ove godine i da sada nije odgovorila iako je po Zakonu o zaštiti konkurencije dužna da odgovori u roku od 15 dana.

„Obradoviću ističe mandat i očigledno je da zbog reizbora naš predmet drži u fioci, jer ako krene da ispituje utvrdiće da je pravo na našoj strani. Poručujem mu da funkciju predsednika Komisije, koju obavlja do oktobra, završi čistog obraza tako što će odgovoriti na nerešene slučajeve i stati na put onima koji ograničavaju konkurenciju u Srbiji“, rekao je Vučić.

On je istakao da je Udruženje „CarGo“ očekivalo da će Komisija „kao nezavisno telo reagovati na pritiske taksista koji su formirali kartel i time stvorili monopol na tržištu, tako što će odgovoriti na Inicijativu“, ali je dodao da je „nažalost i predsednik Komisije očigledno podlegao pritiscima“.

„Na evropskom putu mi moramo da gradimo nezavisne institucije. Nažalost, njihova nezavisnost se uvek izgubi kada predsednik nezavisnog tela predmete drži u fioci. To čuje i vidi Evropska unija, medjutim do njihove reakcije potrebno je više vremena. Nadamo se da će domaći organi preduhitriti evropske, da ne budemo uvek ‘loši djaci’, već da nekada i sami uradimo ono što je potrebno zbog budućnosti Srbije“, istakao je Vučić ispred Višeg javnog tužilaštva u ime svih oštećenih.

Podnosioci krivične prijave pozvali su Više javno tužilaštvo u Beogradu da protiv prijavljenog Obradovića pokrene krivični postupak „u kojem se zahteva krivična osuda i najstraža moguća kazna“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.