CarGo: Taksisti hoće blokadom ulica da spreče da radimo

Predsednik Udruženja gradjana CarGo Aleksandar Vučić danas je izjavio da taksisti „ne odustaju od maltretiranja gradjana“, jer ponovo prete blokadom ulica zbog osnivanja tog udruženja koje obezbedjuje prevoz svojim članovima.

„Ponovo maltretirate gradjane i vršite pritisak na državne institucije. Da li mislite da je to način da zadovoljite lične interese?“, zapitao je Vučić taksiste gostujući na TV Prva.

On je naveo da je predsednik Udruženja taksista Srbije Aleksandar Bjelić Udruženju CarGo preti gašenjem izjavom da će u toku ove nedelje CarGo videti „šta je u skladu sa zakonom i to vrlo dobro“ i najavom da će se taksisti udružiti i da će svi zajedno izaći na ulice kako bi dali „podršku državnim istitucijama u sprovodjenju zakona“.

CarGo, po rečima Vučića, nema čega da se plaši jer „radi potpuno transparentno, za razliku od taksista koji od 2008. godine nisu platili porez“.

„Kao kompanija CacGo plaća porez na sav prihod od aplikacije i partneri plaćaju porez na usluge koje nude. Sve je transparentno“, istakao je Vučić.

On je upitao Bjelića „kako mu nije oduzet PIB, iako je 765 dana bio u blokadi“ i dodao da Bjelić najavama o blokadi i pretnjama „odlično zna kada će neka inspekcija da izadje na ulice i kada će ministarstvo da deluje“.

CarGo, kako je rekao Vučić, nikada nije pozvao gradjane da izadju na ulice, već da gradjani zovu CarGo „kako bi im pružili podršku u borbi protiv odredjenih interesnih grupa“.

Govoreći o novoosnovanom Udruženju gradjana CarGo, on je kazao da je to udruženje nastalo kao rezultat borbe gradjana protiv grupa koje su se udružile da se ugasi CarGo koji je gradjanima obezbedjivao prevoz.

„Udruženje nudi tehnološku pomoć, a članovi izmedju sebe mogu da koriste uslugu inovativne pomoći na putu. Dakle, ko nije član Udruženja ne može da koristi tu uslugu“, objasnio je Vučić i dodao da je Udruženje neprofitno, da je članstvo besplatno i da se usluge plaćaju elektronski i potpuno transparentno.

Vučić je rekao da je CarGo postao „simbol mladih koji su ostali u Srbji i koji ne mogu da napreduju zbog grupa poput vaših koje samo gledaju svoje interese“.

On je istakao da je CarGo tri godine radio po zakonu, „nakon čega su Bjelić i ostali predstavnici taksi udruženja učestvovali u pisanju novog zakona, koji je imao za cilj da potpuno ugasi svaki vid konkurencije“.

Ministarstvo saobraćaja je, kako tvrdi Vučić, „napravilo grupu povlašćenih taksista“ koji su učestvovali u pisanju Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Govoreći o oduzimanju vozila CarGo partnera, Vučić je rekao da postoje saznanja po čijem je nalogu to uradjeno, da je prijava prosledjena službama, da očekuju da rade svoj posao i da vozilo i dalje nije vraćeno.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike