U trendu

Carinici sprečili krijumčarenje deviza

Uprava carina Srbije saopštila je danas da je na graničnim prelazima Batrovci, Gradina i Preševo sprečeno više pokušaja krijumčarenje deviza i da je ukupno zadržano više od 50.000 franaka i 50.000 evra.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, pripadnici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja sprečili u prethodnih nekoliko dana više pokušaja krijumčarenja deviza na prelazima Batrovci, Gradina i Preševo.

Na graničnom prelazu Batrovci juče je otkriveno 34.000 neprijavljenih evra kod dvojice francuskih državljana turske nacionalnosti, koji su iz Francuske putovali ka Turskoj, automobilom marke „Audi A6“.

Dodaje se da je novac bio sakriven u gepeku i levoj bočnoj stranici automobila, ličnom prtljagu, pakovanju sa čokoladom i kesi sa hranom.Na graničnom prelazu Gradina, carinici su sprečili pokušaj dvojice turskih državljana da prokrijumčare 15.000 evra, sakrivenih u ličnim stvarima i torbama sa garderobom.

Na graničnom prelazu Preševo, u nedelju 14. februara, kod dvojice državljana Makedonije, koji su putovali ka Švajcarskoj, pronadjeno je 32.000 švajcarskih franaka više od dozvoljene sume.

Dodaje se da je u subotu, 13. februara, na graničnom prelazu Batrovci, kod švajcarskog državljanina srpskog porekla, pronadjeno više od 22.000 franaka više od dozvoljene sume.

Na istom graničnom prelazu, britanski državljanin je pokušao da prokrijumčari 17.000 evra.

Kako se navodi u saopštenju, u ovim akcijama ukupno je zadržano preko 50.000 franaka i 50.000 evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.