U trendu

Skroz ludo vreme: Snežna mećava, a onda – temperaturni šok

Sneg pada od jutros u Beogradu. Iako je temperatura u neznatnom plusu, visina snežnog pokrivača mogla bi znatno da poraste jer ni prethodni nije očišćen.

Istovremeno, crveni meteo-alarm izdat je za područje centralne Srbije.

Iz RHMZ-a je za danas najavljeno upozorenje na moguć slab sneg ili kišu koja će lediti pri tlu, pogotovo na području Beograda i Banata. Međutim, jutros u 06.30 počela je snežna mećava u Beogradu, koja je trajala oko pola sata. Već oko 07.30 sneg je ponovo počeo da pada i to većeg intenziteta.

Za sada, kako javljaju reporteri TV Prve, nema većih zastoja u saobraćaju. Saobraćajnice prvog prioriteta su raščićene nakon prethodnih padavina, ali one manje prometne nisu i novi sneg mogao bi da stvori dodatne probleme.

Kako su prognozirali iz RHMZ-a, krajem dana i u toku noći u većini mesta očekuje se prestanak padavina.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u sredu će iznad većeg dela bez padavina, samo još ponegde u Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije mestimično kiša i sneg.

U četvrtak i petak ujutro slab mraz, tokom dana umereno oblačno i uglavnom suvo. Za vikend se očekuje osetno toplije uz jačanje južnog i jugoistočnog vetra i mestimično sa kišom, pa će se nastaviti topljenje snežnog pokrivača. Za subotu se predvića čak oko 11 stepeni.

Početkom naredne nedelje temperatura će biti opet u postepenom padu, a u košavskom području vetar u slabljenju.

(B92, Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar