U trendu

Čepurin: Znamo ko su majstori „zavadi pa vladaj Evropom“

Konfrontacija u Evropi je štetna za Rusiju, Srbiju i sve Evropljane i vreme je za istorijski zaokret, za uspostavljanje saradnje istoka i zapada Evrope, izjavio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, koji napominje da se zna ko su majstori „zavadi pa vladaj Evropom.“

On je povodom Dana narodnog jedinstva, praznika ustanovljenog u znak sećanja na dan kada je 1612. godine ruska vojska pobedila Poljake i oslobodila Moskvu, priredio koktel u ambasadi u Beogradu, piše Sputnjik.

Prema njegovim rečima, uzajamno razumevanje izmedu Rusa i Srba je uzor za druge narode Evrope.

Citav 20. vek obeležile su podele, ratovi i sukobi unutar Evrope, podsetio je Čepurin.

„Znamo ko su majstori ’zavadi pa vladaj Evropom‘, obogaćuju se na nesrećama Evropljana. Danas se Evropa, koju je Rusija protegnula do Pacifika, skupila kao šagrinska koža. Konfrontacija u Evropi je štetna po Rusiju, po Srbiju, po sve Evropljane. Došlo je vreme za istorijski zaokret — uspostavljanje saradnje izmedu istoka i zapada kontinenta. Nadamo se da ćemo se upravo u ovom pravcu izvući iz današnje krize“, rekao je ambasador.

On je dodao da će na dan praznika u Kremlju biti održan veliki prijem, na kome će predsednik Vladimir Putin dodeliti Orden prijateljstva Emiru Kusturici, te da je to, po njegovom mišljenju, znak poštovanja i zahvalnosti svim Srbima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar