U trendu

Cerar obećao pomoć Srbiji u postizanju punopravnog članstva u EU

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Slovenije Miro Cerar konstatovali su danas da su odnosi dve zemlje u poslednje dve godine dostigli znatno viši kvalitet nego pre i da ih karakteriše dobra bilateralna saradnja i razvijen politički dijalog.

Nikolić i Cerar izrazili su zajedničku opredeljenost za dalji razvoj odnosa u brojnim oblastima od zajedničkog interesa, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Nikolić je zahvalio na dragocenoj podršci koju Slovenija kontinuirano pruža Srbiji na putu evrointegracija i pozdravio aktivan angažman Slovenije na uspostavljanju neformalnih susreta najviših zvaničnika zemalja Zapadnog Balkana i EU, posebno u Brdo – Brioni procesu.

Kako je navedeno, predsednik Vlade Slovenije posebno je istakao doprinos Srbije u uspostavljanju trajne stabilnosti u regionu i pohvalio human i odgovoran odnos naše zemlje u suočavanju sa izazovima migrantske krize.

Cerar je pozdravio reforme koje Srbija sprovodi na putu evrointegracija i obećao pomoć Slovenije ka postizanju punopravnog članstva Srbije u Evropskoj uniji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.