U trendu

Češki premijer u utorak i sredu u Beogradu

Češki premijer Bohuslav Sobotka boraviće sutra i u sredu u Beogradu a sa njim će doputovati i ministar unutrašnjih poslova Milana Hovaneca, da vide, kako je danas rekao, kako bi Češka mogla da pomogne Srbiji da se izbori sa ogromnim talasom izbeglica.

„Trasa preko zapadnog Balkana postala je danas najvažnija trasa kojom prolaze izbeglice u Evropsku uniju. Veliki teret sada nosi upravo Srbija“, kazao je danas Sobotka.

Češki premijer je izjavio da će sa srpskim zvaničnicima razgovarati kako da Češka pomogne Srbiji i šta može da se uradi da se suzbije nelegalna migracija.

„Osim migracije razgovaraćemo i o članstvu Srbije u EU. Češka dugoročno podržava integraciju Srbije u strukture EU. Srbija je u pripremama za članstvo napravila veliki napredak“, rekao je Sobotka.

Češkog premijer i ministra unutrašnjih poslova prati i brojna delegacija čeških preduzetnika. 

Sobotka će sutra imati razgovore sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, a u sredu će razgovarati sa potpredsednikom Skupštine Srbije koji inače predvodi poslaničku grupu prijatelja Češke, Veroljubom Arsićem, a nakon toga učestvovaće na češko-srpskom poslovnom forumu.

Sobotka će se sresti u Beogradu i sa predstavnicima češke dijaspore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.