U trendu

Četiri medalje iz informatike za đake Matematičke gimnazije

BEOGRAD – U Bukureštu, na prestižnom međunarodnom takmičenju iz informatike za učenike srednjih škola RMI-Master of Informatics), đaci Matematičke gimnazije iz Beograda osvojili su četiri medalje.

Tačnije, svaki član ekipe te gimnazije osvojio je medalju: srebrnu Mladen Puzić, a bronzane Lazar Korsić, Marko Šišović i Jovan Bengin.

Vođa ekipe je bila Jelena Hadži-Purić sa Matematičkog fakulteta u Beogradu, a đaci Matematičke gimnazije su tako nastavili da nižu izuzetne uspehe imajući u vidu da se peti put takmiče na ovom međunarodnom takmičenju.

Na takmičenju koje je od 10. do 13. oktobra održano u Bukureštu, učestvovala su 104 takmičara, koji su tokom dva takmičarska dana rešavali po 3 zadatka, po pravilima Međunarodne olimpijade iz informatike.

Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije u pismu upućenom medijima, čestitao je svim ucenicima, ali i njihovim roditeljima i profesorima, te zahvalio Telekomu koji je finansijski pomogao da tim te gimnazije opet bude među top pet zemalja Evrope u takmičarskom programiranju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar