U trendu

Cilj Srbije i SAD – istina o pogibiji službenika u Libiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot ocenili su danas da je Srbiji i SAD zajednički cilj da se ustanovi puna istina o tragičnoj pogibiji službenika ambasade Srbije u Libiji, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima.

Srpski premijer je američkom ambasadoru rekao da je Vlada Srbije spremna da sa američkom stranom razmeni podatke do kojih je do sada došla, uključujući i obdukcione nalaze o smrti Sladjane Stanković i Jovice Stepića.

Američki ambasador rekao je da je izjava portparola Pentagona od pre dva dana bila bazirana na nepotpunim informacijama i da ne odražava zvaničan stav američke administracije, koji će biti saopšten po završetku istrage.

On je rekao da je u toku analiza dokaza sa mesta napada u Sabrati i da je izveštaj sa autopsije važan faktor za istragu, ali da je za konačne zaključke potrebno vreme, navodi se u saopštenju.

Premijer Vučić i ambasador Skot razmotrili su i druga regionalna i međunarodna pitanja, a onstatovali su potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, održanja stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, kao i pronalaženja sveobuhvatnog rešenja za migrantsku krizu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.