U trendu

CRTA dodelila priznanje inicijativi Ne damo niški aerodrom

Organizacija CRTA dodelila je danas, uoči Medjunarodnog dana demokratije, prvo priznanje za gradjanski aktivizam „Hrabri glas“ inicijativi „Ne damo niški aerodrom“.

CRTA je saopštila da će tu nagradu dodeljivati svake godine povodom Medjunarodnog dana demokratije „onima koji ne odustaju, koji se svojim hrabrim glasom bore za prava gradjana, i u doba opšte apatije i nepoverenja veruju u promene i rade na tome da se one dogode“.

Direktorka CRTE Vukosava Crnjanski je navela da istraživanja pokazuju da samo 13 odsto gradjana učestvuje u inicijativama za rešavanje problema u lokalnim zajednicama, a da je Niš grad koji je oduvek bio simbol gradjanskog aktivizma.

„Uoči Medjunarodnog dana demokratije došli smo sa namerom u Niš, u grad koji je oduvek bio simbol gradjanskog aktivizma. Grad u kojem žive hrabri gradjani, koji su glasni kada su svi drugi tihi, koji su spremni da menjaju stvari kada su svi ostali odustali“, rekla je Crnjanski.

Predstavnik inicijative „Ne damo niški aerodrom“ Miloš Bošković je rekao da bez CRTE ta inicijativa ne bi bila to što jeste.

„Svi su doprineli ovoj gradjanskoj borbi, svojim znanjem, veštinama i ekspertizom u različitim oblastima. Posebno hvala gradjanima Niša koji su prepoznali značaj ovakvog aktivizma i podržavali nas u našoj istrajnosti“, rekao je Bošković.

Učesnici skupa koji je usledio složili su se da je trenutni politički sistem Srbije destruktivan, da u potpunosti urušava samu državu, „jer zapravo sjedinjena politička elita odlučuje o životima svih gradjana Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.