U trendu

Crveni krst u Paraćinu podelio pomoć starim i nepokretnim sugradjanima

Crveni krst u Paraćinu obezbedio je pakete osnovnih životnih namirnica za oko 50 staračkih i socijalno ugroženih domaćinstava u gradu i selima, koja nemaju mladje članove porodice.

Aktivisti Crvenog krsta su na kućne adrese dostavili pomoć u hrani za 22 osobe u gradu koje su nepokretne ili polupokretne i nisu u stanju da po hladnom vremenu nabave osnovne životne namirnice.

Sekretar Crvenog krsta u Paraćinu Slobodan Djordjević kazao je za agenciju Beta da je ovih dana u toku raspodela pomoći za oko 30 lica u selima paraćinske opštine.

„Ovo je treća zima kako pomažemo starijim nepokretnim sugradjanima tako što im na kućnu adresu donosimo pomoć. Mi ih inače, svake nedelje, obilazimo kada im naši volonteri mere krvni pritisak, nivo šećera u krvi i dogovaramo se kako da rešimo neki njihov problem poput dostave lekova i slično, rekao je Djordjević.

Za tu vanrednu pomoć starijim osobama, koja nemaju mladje članove porodica, Crveni krst u Paraćinu je polovinu sredstava dobio od republike a polovinu od opštine Paraćin.

Crveni krst u Paraćinu je, pre nekoliko dana, uputio poziv pravnim i fizičkim licima za donaciju konditorskih proizvoda, sokova i školskog pribora za dečije paketiće, koji će biti podeljeni povodom Svetog Save.

Novčani prilozi se mogu uplatiti u prostorijama Crvenog krsta ili na tekući račun Crvenog krsta Paraćin.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Paraćin. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar