U trendu

Čupković: Nova parking zona olakšava parkiranje u centru

BEOGRAD – U novoj A, odnosno „lila zoni“ parkiranja u Beogradu, maksimalno zadržavanje ograničeno je na 30 minuta i obuhvata 650 parking mesta, a cena parkiranja iznosi 100 dinara, izjavio je večeras direktor „Parking servisa“ Andrija Čupković.

On je za RTS objasnio da se na taj način izašlo u susret građanima koji žive u blizini, a koji nisu imali gde da parkiraju kola.

Kako se navodi, Čupković je time demantovao saopštenje rukovodstva opštine Stari grad da će stanari ulica koje se nalaze nadomak nove ljubičaste zone, morati ubuduće da se parkiraju u zoni koja se nalazi 500 i više metara od mesta stanovanja.

„Ljudi sa opštine Stari grad se očigledno bave politikom, a mi komunalnim problemima. Mi smo zbog pešačke zone rezidentima omogućili da za nadoknadu od 475 dinara mesečno mogu da se parkiraju u celoj žutoj zoni uključujući i lila zonu. Cene parkiranja su ostale iste kao i vreme boravka u zonama a omogućili smo da se uz doplatu produži boravak u prvoj i drugoj zoni“, rekao je Čupković.

On je kazao da kazne za neplaćeno parkiranje nisu visoke i da su godinama nepromenjene.

„Uveli smo da se kazna umanjuje za 50 odsto ako se plati u roku od osam dana“, rekao je Čupković.

Govoreći o javnim garažama on je kazao da su sve rekonstruisane, da su sređena parkirališta, kao i da su uvedene karte koje omogućavaju da se na tri, pet ili sedam dana kupi parking kartu koja važi za sve javne garaže u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar