U trendu

Dačić i nemački zvaničnik o evropskim integracijama Srbije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa zvaničnikom nemačkog Ministarstva inostranih poslova Peterom Ptasekom, koji je rekao da će Berlin nastaviti da podržava evropske integracije Srbije i da pomaže u njenim pregovorima s EU.

Dačić je Ptaseka informisao o situaciji u vezi s otvaranjem poglavlja 23, „naglašavajući značaj kontinuiranog napretka u pregovaračkom procesu o članstvu Srbije u EU, kao i podrške Nemačke evropskim integracijama zemlje“, saopštilo je Ministarstvo.

Ptasek, opunomoćenik Ministarstva inostranih poslova Nemačke za osnovna pitanja EU, zajedničke politike i stratešku koordinaciju i zamenik šefa Sektora za Evropu, ocenio je da su bilaterani odnosi Srbije i Nemačke dobri.

„Naglasio je da Nemačka podržava evropske integracije Srbije i podvukao da će nastaviti da nam pruža pomoć i podršku u pregovaračkom procesu“, navodi se u saopštenju.

Dačić je na sastanku s Ptasekom koji boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu, rekao da je Srbija spremna da razvija i unapredjuje sveukupnu saradnju s Nemačkom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.