U trendu

Dačić ne razmišlja o kandidaturi za predsednika Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije i lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da su predsednički izbori „daleka budućnost“ i da ne može da kaže da li će se kandidovati za tu funkciju, već da trenutno samo želi da se bavi svojim poslom.

„Želim, trenutno da se bavim svojim poslom. Predsednički izbori su u tom smislu daleka budućnost. Pričekaću da ona dodje, pa ću o svemu da razmislim. Lagano“, rekao je Dačić za „Politiku“ od nedelje.

Na pitanje da li je bliži opciji da se kandiduje ili da u dogovoru s premijerom Aleksandrom Vučićem podrži nekog ko bi bio zajednički kandidat vladajuće koalicije, rekao da je najbliži opciji da sačeka i da do tada svoj posao radi najbolje što može.

„To mi je važnije i kada je reč o budućnosti Srbije, i o mojoj političkoj budućnosti“, dodao je Dačić.

On je na pitanje da li je možda istupanjima i izjavama o hrvatskim i bošnjačkim zvaničnicima možda hteo da pridobije javno mnjenje, i da možda pripremi teren za predsedničke izbore, kazao da to „nema veze sa istinom“ i da on „samo radi svoj posao“.

„Biračkom telu da se obraćam tri i po godine pre sledećih parlamentarih izbora bilo bi prilično neozbiljno“, oenio je lider socijalista.

Govoreći o stanju u Republici Srpskoj posle prošlonedeljnog referenduma o Danu RS, Dačić je rekao da očekuje smirivanje napetosti i istakao da Srbija „nikada neće okrenuti ledja svom narodu koji tamo živi“.

„Mi ćemo i dalje biti tu da pomognemo svima i u BiH, i u RS. Da uvek kada nas žele, odemo u Srebrenicu, da damo novac za nju, da gradimo mostove sa RS, da obnavljamo, uspostavljamo nove veze i ulazimo u zajedničke investicione projekte“, istakao je Dačić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar