U trendu

Dačić: Nismo razgovarali o kadrovskim rešenjima

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je sa mandatarom Aleksandrom Vučićem razgovarao o planu rada vlade do 2020. godine, ali da na prvom sastanku nisu pričali o kadrovskim rešenjima.

Posle konsultacija o novoj vladi, Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će u narednim danima biti nastavljeni razgovori o sastavu Vlade i ponovio stav SPS-a da je za Srbiju najbolje da se saradnja sa SNS-om nastavi.

Dačić, koji je na konsultacije došao sa predsednikom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem Palmom, rekao je da će Vučiću izložiti predloge liste SPS-Jedinstvena Srbija koji se odnose na levičarski pristup socijalnoj pravdi.

„Znate da je premijer uvek namrgodjen, ja sam mu rekao da je danas blag dan… Na današnji dan se ispunjavaju želje, ako u ponoć pomislite tri želje kažu da će vam se one i ispuniti. Moja želja je da Srbija do 2020. udje u EU, da ispunimo svoje interese, moja druga želja se tiče moje porodice, a treća je bila da se saradnja nastavi. Pitate se kako je premijer reagovao? Nasmejao se“, rekao je Dačić novinarima u Skupštini.

On je ocenio da je saradnjom SNS-a i SPS-a Srbija od 2012. godine napredovala i da se sada nalazi „iznad vode“.

Marković je rekao da je tokom razgovora Vučić predstavio program vlade do 2020. godine u kom je najvažnije obezbedjivanje novih radnih mesta i dovodjenje investitora.

Posle razgovora sa predstavnicima SPS-a i JS, Vuučič je počeo konsultacije sa predsednikom Srpske radikalne stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.