U trendu

Dačić o rešavanju problema starijih osoba

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa predstavnicima organizacija koje se bave poboljšanjem položaja starije populacije u Srbiji i izrazio spremnost da, u saradnji sa drugim institucijama, pomogne u  prevazilaženju njihovih problema.

Dačić je izrazio razumevanje za probleme sa kojima se ovaj značajan deo našeg stanovništva suočava i izrazio spremnost da, u saradnji sa drugim institucijama, pomogne u njihovom prevazilaženju, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je, kako se navodi, obećao da će njegovo ministarstvo nastaviti angažovanje po pitanju unapređenja i zaštite prava starijih osoba na međunarodnom planu.

Današnji sastanak je deo kampanje posvećene obeležavanju 15. juna, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijima, i predstavlja nastavak dijaloga sa predstavnicima starijih osoba, koji je započeo sredinom prošle godine.

Sastanku su prisustvovali Danica Šmic, volonter Crvenog krsta Srbije, Milka Ignjatović, volonter Crvenog krsta Kragujevac, Jovanka Dimitrijević volonter nevladine organizacije Hleb života, Ljubomir Miladinović, Nataša Todorović i Milutin Vračević iz Crvenog krsta Srbije.

Predstavnici Crvenog krsta Srbije su ukazali na aktivnosti Crvenog krsta u pogledu pružanja pomoći i zaštiti prava starijih osoba i zahvalili na učešću predstavnika Ministarstva spoljnih poslova na prošlogodišnjem, ali i tekućem zasedanju Otvorene radne grupe za starenje u UN.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.