U trendu

Dačić razgovarao s ambasadorima Nemačke i Italije

Ambasadori Italije i Nemačke, Đuzepe Manco i Aksel Ditman, pozvali su danas ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića na konferenciji ministara spoljnih poslova Jugoistočne Evrope u Berlinu u organizaciji Aspen instituta Nemačka i zemalja partnera, što je ove godine Italija.

Dačić i ambasadori Italije i Nemačke razgovarali su i o evrointegracijama Srbije, migrantskoj krizi i pripremama predstojećeg Ministarskog sastanka OEBS-a, u decembru u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Na sastanku su izraženo očekivanje da će polovinom decembra biti održana Druga medjuvladina konferencija na kojoj će biti otvorena prva pregovaračka poglavlja, a ocenjeno je da je Srbija u dosadašnjem postupanju bila kredibilan partner EU kada je reč o migrantskoj krizi.

Dačič je obavestio ambasadore da su pripreme za Ministarski sastanak OEBS-a u završnoj fazi i da se očekuje učešće predstavnika 57 zemalja članica, mediteranskih i azijskih partnera i brojnih međunarodnih organizacija.
 
Ambasadori su Dačiću uručili pozivno pismo ministra spoljnih poslova Nemačke i Italije, Frank-Valtera Štajnmajera i Paola Đentilonija, za učešće na sedmoj godišnjoj konferenciji ministara inostranih poslova Jugoistočne Evrope koja će se održati 24. novembra u Berlinu,

Cilj konferencije je da omogući visokim zvanicama iz Jugoistočne Evrope, EU i SAD da razmotre pitanja u vezi s izbegličkom krizom, pomirenjem u regionu, modernizacijom i ekonomskim prosperitetom i utvrde načine za uspostavljanje bliže regionalne saradnje i za dalje intenziviranje integracija u evropske i evro-atlantske strukture.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar