U trendu

Dačić spreman da stranački interes podredi opštem

Potpredsednik Vlade Srbiji i lider Socijalističe partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da socijalisti kao velika stranka imaju potrebu da uvek imaju svog kandidata na predsedničkim izborima, ali da je ipak, s druge strane, važno da se o svemu postigne dogovor unutar vladajuće koalicije.

„Iz iskustva (Slobodana) Miloševića i (Borisa) Tadića znamo da su ovde predsednički izbori imali važnu ulogu. Bilo bi veoma loše da kandidat vlasti ne dobije izbore, tako da sam spreman da podredim stranački interes opštem“, rekao je Dačić za današnje izdanje „Večernjih novosti“.

Na pitanje može li zajednički kandidat vlasti da bude Tomislav Nikolić, Dačić je rekao da nije on taj koji treba da predloži zajedničkog kandidata, već Srpska napredna stranka.

Govoreći o položaju Branka Ružića u stranci zbog intervjua u kome je rekao da mu nije izazov da ruši Dačića, već najjačeg u zemlji, Dačić je kazao da Ružiću taj intervju nije bio potreban ni dobar.

„Imam dobre odnose s (premijerom Aleksandrom) Vučićem, a svi u SPS moraće da vode računa o tome da ne nanose štetu onome što je u državnom interesu“, istakao je Dačić.

Na pitanje da li je Ružić dobio poslednju opomenu i „žuti karton“ u stranci, Dačić je naveo da je zaključak stranačkih organa da to ne sme da se ponovi.

„Ružić je pričao da nije dobro interpretiran i da je naslov izvučen pogrešno. Suština je da uvodimo red u SPS i svi će morati da se ponašaju po pravilima. Sledeći ovakav slučaj značiće političke posledice, što podrazumeva i smenu s funkcije. Odnosi se ne samo na Ružića, nego na sve“, rekao je lider socijalista.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.