U trendu

Dačić: Sramotno je da Hrvatska protestuje zbog Stepinca

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je sramotno da Hrvatska protestuje što Srbija kritikuje rehabilitaciju ratnog zločinca Stepinca, duhovnika ustaške fašističke NDH, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

„Stepinac je blagosiljao genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima, pa čak i formirao komisiju za pokrštavanje Srba. Niko nikada neće sprečiti Srbiju da digne glas protiv rehabilitacije ratnih zločinaca iz vremena fašizma i ustaške NDH. Srbija jeste za dobrosusedske odnose i pomirenje, ali niko neće ponižavati Srbiju i žrtve ustaškog terora“, rekao je Dačić.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uputilo je ranije danas protestnu notu Srbiji zbog „neprihvatljivih izjava“ srpskih funkcionera o poništenju presude kontroverznom hrvatskom kardinalu iz Drugog svetskog rata Alojziju Stepincu.

Hrvatsko ministarstvo smatra da se izjavama predsednika Srbije Tomislava Nikolića i mandatara Aleksandra Vučiča „na neprimeren i revizionistički način ocenjuju Hrvatska i delovanje njenih institucija, što predstavlja direktno mešanje u unutrašnja pitanja susedne zemlje“, prenela je agencija Hina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar